Útmutató a szemészeti szakvizsgálatokhoz

Budai Szemészeti Központ

Amikor észleljük a problémát, akkor a legtöbben, jó esetben rögtön elkezdünk kutakodni, hogy vajon mi lehet az. Mi okozza a látászavart, látásromlást? Mindenképp érdemes átfutni a Budai Szemészeti Központ részletes útmutatóját. Itt egyértelmű választ kaphatunk arra, hogy mi okozza a problémát és azt is tisztázhatjuk, hogy milyen kezelések révén szabadulhatunk meg végleg a kellemetlenségtől. Természetesen az ezzel kapcsolatos árak is megtalálhatóak a weboldalon.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen tényfeltáró konzultációt? Nagyon sokan azt sem tudják, hogy kihez fordulhatnának a problémáikkal ilyen esetben, különösen akkor, ha nincs erre szakosodott intézmény, sem szakember a közelben. A Budai Szemészeti Központ a magánszemészet kategóriájába tartozik, ami átfogó, speciális szaktudással rendelkező szemészeti szakorvosokat foglalkoztat.

Teljes bizalommal fordulhatunk a szemészeti központhoz, hogyha lézeres látásjavításra, szemlencse műtétre, zöldhályog eltávolításra, diabetes és macula degeneráció gondozására, szemészeti plasztikai műtétre vagy könnyezés miatti beavatkozásra van szükségünk. Persze minden egy előzetes időpont foglalással kezdődik. Így akár egy általános szemészeti szűrővizsgálaton is részt vehetünk. Ez legalább egyszer olyankor is ajánlott, ha nem tapasztaltunk semmilyen kellemetlenséget a látásunkkal kapcsolatban. A Budai Szemészeti Központ viszont 40 éves kor alatt 2 évente, míg 40 felett évente javasolja a teljes szemészeti vizsgálat elvégzését.

Ez főként azoknak ajánlott, akiknek a családjukban már előfordult zöldhályog. Lehet, hogy a precíziós vizsgálatok során fény derülhet egy olyan apó hibára, ami gyorsan és könnyedén kiküszöbölhető. Ezzel pedig elkerülhető a fennálló látásromlás veszélye. A konzultáció nem tart sokáig. A műszeres vizsgálatokkal egybevetve, mindössze másfél órát vesz igénybe. Mi a helyzet akkor, ha a konzultáció során kiderül, hogy lézeres szemműtét végrehajtása szükséges? Ez esetben a konzultáció ára a műtét árából levonásra kerül.