Sok mindent lehet csinálni professzionális szakácskésekkel

professzionális szakácskések

Ha egyetlen eszközt választanánk ki, ami a konyhában nélkülözhetetlen, akkor a kés biztosan ilyen lenne. A szakácsok tisztában vannak azzal, hogy milyen eszközök mire valók, de ők is szeretik, ha professzionális, többféle területen is eredményesen alkalmazható kések kapnak helyet a konyhában. A séfkés tipikusan ilyennek bizonyul, hiszen a legtöbb konyhai feladat elvégzésére alkalmasnak bizonyul. Az igazi profik még filézni is tudnak vele, de ez utóbbi teendő már inkább megköveteli a speciális filéző kést.

Nem véletlen népszerűek az ilyen professzionális szakácskések. A szeletelés, az aprítás feladatait gond nélkül, gyorsan és hatékonyan el lehet végezni a francia séfkéssel. A közepes méretű kések, vagy más néven a segédkések vékony pengével szolgálják a profi munkavégzést. A kenyérvágó kést valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Bár a szeletelő gépek már szinte minden vendéglátóhelyen megtalálhatóak, de vannak alkalmak, amikor kifejezetten a rusztikusan vágott kenyérszeleteké a főszerep.

Az úgynevezett faragó kés sima pengével rendelkező, kisméretű kés. Professzionálisan felhasználható, hasonlóan a séfkéshez. Hámozhatunk vele, de egyéb, aprólékos feladatokhoz is ideális választásnak bizonyul. Más a helyzet a bárdokkal, melyek a vastagabb csontos elemek vágásához alkalmasak. Legyen szó akár a japán késről, vagy a csontozó kések különféle méreteiről, a pengehossz és annak kialakítása alapvetően határozzák meg, hogy milyen feladathoz bizonyulnak ideálisnak.

Nem csak a vendéglátás területén tevékenykedő szakácsok esküsznek a jó minőségű késekre, hanem azok is, akik szívesen munkálkodnak saját konyhájukban. Vannak, akiket kikapcsol a főzés, másokat a kreatív elfoglaltság erejével tölt fel az, ha ízletes fogásokat varázsolhatnak a tányérokra. Abban mindenki egyetért, hogy a könnyen, mégis biztonságosan használható kések nem hiányozhatnak az eszköztárból. Egy jó séfkésre érdemes akár többet is költeni, ez ugyanis megtérül majd a hétköznapokban. Rossz késsel szenvedés a szeletelés, hámozás, darabolás, aminek a végeredmény és akár a biztonság is kárát láthatja. Fedezd fel az online késrendelésben rejlő lehetőségeket, és találj rá webáruház segítségével új kedvencedre, mely társad lesz a konyhában!