Nyitott vagy zárt kerítést készítessünk?

Elemes kerítés

A házfelújítás roppant izgalmas feladat, olyan végeredménnyel, aminek minden apró részlete a lakók ízlés-világának a tükrében születik meg. Ahhoz, hogy az otthon egységes képet adjon, a kerítés esztétikai jegyei is sokban hozzájárulnak.

A szóban forgó elem egykori szerepköre már rég túlnőtte magát, hiszen amíg a kerítés néhány évtizede csupán a külvilág kirekesztésére szolgált, addig manapság már esztétikai értékkel is bír.

Azoknak a személyeknek, akik ezen fontos térválasztó elem kivitelezésén gondolkodnak, elsősorban azt kell eldönteniük, hogy a nyitott vagy a zárt verzió mellett teszik-e le a voksukat. Ha a nyitott típusú módszernek szavaznánk bizalmat, jó tudniuk, hogy ily módon bárki beláthat az udvarra, így nem sok titok marad a szomszédok előtt, viszont a távollétünkben pont emiatt fogják a betörők is jó messzire elkerülni a portát.

Persze dönthetünk a zárt kerítés mellett is, ami bár kirekeszti a külvilágot és a nemkívánatos zajokat, sajnos az ingatlan ellenőrzését nem teszi lehetővé a távollétünkben.