Mire jó a teafa?

teafa

A téli időszakban, vagyis a vírusos és bakteriális fertőzések idején nagyon jó ötlet az aromaterápia a lakásban. Például nemcsak kellemes illatot biztosít a teafa illóolaj, hanem megvéd a fertőzésektől is. Ha mégis megfáznánk a hidegben, akkor is jó szolgálatot tesz, köszönhetően a természetes antibiotikum tulajdonságának.

Enyhíti a légúti megbetegedések tüneteit, mivel hurutoldó, köptető és gyulladáscsökkentő hatással bír a teafa. Ugyanakkor számtalan egyéb jó hatása is van. Elősegíti a haj növekedését, szabályozza a korpásodást, támogatja a bőr egészségét, megelőzi a pattanások kialakulását, kezeli a szemölcsöket, enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit.

Eredményesen vethető be a teafa makacs körömgomba ellen is, ami nagyon jó hír az érintetteknek, akik már mindenféle reklámozott terméket kipróbáltak, mégsem jártak sikerrel. Ebben az esetben mindössze arra szükséges figyelni, hogy túl sok olaj ne jusson a köröm körüli bőrre. A tisztító és fertőtlenítő hatása egyszerűen verhetetlen.