Minimalista stílusú kerttervezés Debrecen

kerttervezés debrecen

A minimalizmust az egyszerűség és a formák tömörsége jellemzi, a textúrák és az árnyalatok természetes kombinációjával. Ez a stílusbéli irányzat a kerttervezés Debrecen városából érkező megrendelői körében is hódít. A minimalista zöldterület elrendezésének a lehető legegyszerűbbnek kell lennie, felesleges dekorációk és kiegészítők felhasználása nélkül. Az ilyen kombinációk megvalósításához kísérletezhetünk a világítással és geometriai alakzatokat alkalmazhatunk körvonalakként. A szimmetriát azonban nem szükséges minden esetben betartani. A minimalista stílusú kerttervezés Debrecenben ötvözi az egyszerűséget, az eleganciát és a funkcionalitást.

Ebben a visszafogott tájrendezési irányzatban dominálnak a kis építészeti formák, a bambuszrudak, valamint a műanyag és az alumínium kerti bútorok. A táj létrehozásakor a gyepre is gondolni kell, mert ez a minimalista tervezés egyik fontos eleme. A pázsitnak azonban egyszerűnek, nem pedig virágágyásokkal tűzdeltnek kell lennie. A letisztult stílusú kerttervezés Debrecenben és más nagyvárosokban is népszerű.

Fontos a szép pázsithoz a kerti öntözőrendszer

A háztáji udvar vagy a nyaraló egységes és elegendő vízellátására a legjobb megoldás a gyep automata locsolása. A kerti öntözőrendszer kialakítása fáradságos munka, ami számos szakaszból áll. Ennek ellenére remek lehetőséget kínál egy ápolt és zöld fűszőnyeg fenntartására anélkül, hogy sok erőfeszítést fordítanánk a gondozására. Az automata kerti öntözőrendszer telepítése csak meleg időben és pozitív hőmérsékleti mutatók esetén ajánlatos.

Ha a telepítés a saját lakott udvarán fog végbemenni, akkor jobb, ha már a szezon kezdete előtt hozzálát a folyamathoz, hogy a beavatkozás következményei eltűnjenek a növények zöldje alatt, így a gyepnek is lesz ideje helyreállni. Ha a terület még fejlesztési szakaszban van, akkor a beszerelést jobb a gyep telepítése előtt végezni. Erre azért van szükség, hogy a csövek helyének kiásása során a fű ne sérüljön meg. Ilyenkor az is fontos, hogy az összes építési munka már befejeződjön, hogy ne sérüljön a kerti öntözőrendszer.