Minden, amit tudni kell a hurutos köhögésről

hurutos köhögés

Általánosan elterjedt hiedelem, hogy a köhögést minden esetben, illetve lehetséges módon csillapítani, vagyis „elnyomni” kell. A légutak nyálkahártyáinak a gyulladásos megbetegedése, a hurutos köhögés például tipikusan ebbe a kategóriába tartozik.

A kellemetlen váladék, amit a hurutos köhögéstől szenvedők tapasztalnak, tulajdonképpen nem más, mint egyfajta védekezés, hiszen a nyálkahártya ily módon kíván megszabadulni a káros baktériumoktól. A szakértők véleménye egyöntetűen az, hogy a hurutos köhögést nem szabad különféle csillapítószerekkel elnyomni, hiszen a szóban forgó kórokozóknak a váladékkal együtt kell távozniuk a szervezetünkből.

Ebben a folyamatban, vagyis a váladék mihamarabbi kiürítésében maga a beteg is nagy szerepet vállalhat, mégpedig a bőséges és rendszeres folyadékfogyasztással. A folyadékfogyasztás ugyanis segíti a felköhögést, hiszen hígítja az említett váladékot. Abban az esetben, ha szívesen olvasna részletesebben a hurutos köhögésről, kattintson a fent elérhető linkre!