Mikor, melyik lágyforrasztó paszta a jó?

A rézcsövekkel történő munka során speciális anyagokat kell használni annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen. A rézcsövek összeillesztéséhez például kétféle lágyforrasztó paszta alkalmazható. Ezek mindenképp meg kell feleljenek bizonyos szabványoknak annak érdekében, hogy a befejezett munkával nagyon sokáig ne legyen gond.

A lágyforrasztó paszta jelölése adja meg azt, hogy az milyen elemekből épül fel. A legtöbb fajta ónt is tartalmaz, mint fő alkotóelemet. Onnan tudható az meg, hogy miből készült a termék, hogy az ón mindig az első fém, amelyet az S betű után jelölnek meg. A kémiai jel után következő számok a fémek körülbelüli részarányát adják meg súlyszázalékban.

Ott vannak még azok a lágyforrasztó paszta fajták is, amelyek ólmot is tartalmaznak. Ezeket sohasem szabad ivóvíz– és fűtésszereléshez alkalmazni. A fűtésszerelésben más, ólommentes forraszanyag alkalmazható, akárcsak az antimontartalmú forraszanyag.

Az egyszerűség és a tévedések elkerülése érdekében azonban alapvetően csak a fent említett két lágyforrasztó paszta típust lehet felhasználni. Mind a két termék megvehető a Nimbusz-Ang internetes áruházban, ahol rengeteg egyéb termék is megrendelhető, ami elengedhetetlen lehet a rézcsövek felhasználásakor, főleg a fűtésrendszerek kialakításakor.

A webáruházban a nagyon keresett ICMA radiátor szelep is beszerezhető, a 870-as típustól kezdve egészen a 974/774-ig, ami elengedhetetlen lehet a speciális fűtőtestekhez. A boltban kapható magas minőségű ICMA radiátor szelep modellek az adott szoba hőfokának szimpla és automata módon történő szabályozását garantálják.

Az egyszerű darabok mellett ott vannak a termosztatikus ICMA radiátor szelep változatok is, amelyeknek a működése során mindaddig engedik a fűtési közeget a fűtőtestbe, ameddig az el nem éri a kívánt hőmérsékletet. Ennek a folyamatnak köszönhetően sokkal energiatakarékosabb lesz a fűtés. Annak érdekében, hogy mindez adva legyen, az ICMA radiátor szelep termosztatikus fejét mindig az ideális pozícióba kell fordítani.