Már 7 fok felett is érdemes nyárigumira váltani

gumiabroncs webáruház

A melegebb időre több gumiabroncs webáruház is felfigyelt. Most érdemes ellátogatni a webáruházba, hiszen akciós árakon juthatunk hozzá az abroncsokhoz. A megfelelő nyári gumi kiválasztása nem túl egyszerű feladat, de az áruház munkatársai mindenben segítséget nyújtanak. Választáskor a legfontosabb szempont, hogy a méretet jól válasszuk meg. Minden egyes gépkocsigyártó pontosan meghatározza, hogy az adott autóra milyen abroncsot lehet felszerelni. Az autók kezelési útmutatójából értesülhetünk az abroncsméretről. Az abroncsméretek ezen felül elérhetők a keréknyomás táblázatban is. A gumidirekt ettől függetlenül segít vásárlóinak, hiszen az autótípusok gumiabroncs méretei elérhetők az oldalon.

A téli gumiról a nyárira való átszerelést a 7 Celsius fokos szabály szerint kell elvégezni. Amikor tartósan 7 Celsius fok fölé emelkedik a napi átlaghőmérséklet érdemes azonnal cselekedni. Akik nem szeretik a tumultust a gumiszervizekben azok már jó előre fel szoktak erre készülni és talán kimondhatjuk, hogy érdemes is. A nyári abroncsokat személyautóknál 1,6 mm, teherautóknál 3 mm profilmélységig lehet használni. Ha ez alatt van a profilmélység akkor azonnali cserét kell végrehajtani. Ha fent maradnak a rossz abroncsok, akkor a vizes felületen megcsúszhat az autó, hiszen az abroncs már nem képes elvezetni az úton felgyülemlett vizet. A fékút ezekben a helyzetekben akár a duplájára is nőhet. Ekkor szokott kialakulni a sokak által ismert aquaplaning jelenség, amely a felúszást jelenti.

Abroncs vásárláskor érdemes figyelembe venni a terhelési indexet, hiszen, ha egy autó jobban meg van terhelve, akkor erősített kivitelű abroncsot kell rá vásárolni. Az RF vagy XL méretjelölést kell ilyenkor az abroncsokon keresni. Ez a két rövidítés a Reinforcet és az Extra Load. A gyártók általában egy méreten belül is több sebesség indexű abroncsot javasol, amelyek közül mi vásárlók választhatunk. A sportosabb nyári abroncsok sokkal jobb tapadást biztosítanak, de futásteljesítményük viszont sokkal alacsonyabb. A nyári gumiknál ezen felül a mintázatokra is érdemes odafigyelni. Összesen 3 mintázat található meg a kínálatban, ez a kötetlen forgásirányos, az asszimetrikus és a forgásirányos.