Kerüljük a túlzásokat légkondicionáló használatkor!

légkondicionáló

Hogyan lehet a tikkasztó nyári melegben könnyedén megfázni? Többek között úgy, hogy helytelenül üzemeltetjük a légkondicionáló berendezést. Az egyik alapvető hiba, amit sajnos nagyon sokan elkövetünk, hogy a magas kinti hőmérséklethez képest, sokkal alacsonyabbra állítjuk a bentit. A cél nem az, hogy hideg legyen a lakásban vagy az irodában, hanem elviselhetőbb legyen a hőmérséklet a kintinél.

Amennyiben egy nap többször is megismétlődik, hogy az izzasztó melegből bemegyünk a túlzottan lehűtött helyiségekbe, az garantáltan nem tesz jót az egészségünknek. A kellemetlenségek és a betegségek elkerülése végett elegendő, ha a légkondicionálót csak 6-7 C fokkal alacsonyabbra állítjuk az aktuális kinti hőmérsékletnél.

Tovább védekezhetünk a felesleges megfázások, fül- és fejfájások ellen azzal is, ha alacsonyabbra vesszük a ventilátor fordulatszámát, így kisebb légáram keletkezik az adott helyiségben. Az egészségünk és jó közérzetünk fenntartása miatt fontos, hogy mindig megfelelően használjuk a légkondicionálót!