Jó a borsó vetőmag a felázott földekre

borsó vetőmag

Bármennyire meglepő, az állattartás és a növénytermesztés szoros összefüggésben áll egymással, költségeiben és hatékonyságában egyaránt. Amennyiben nagyobb számban nevelünk jószágokat, szerencsés helyzet, ha rendelkezésre áll az a földterület, ahol megtermelhető számukra az élelem. A megfelelő időben történő borsó vetőmag kiszórása után elég gyorsan szárba kap a növény és kiváló produktummal hálálja meg a gondoskodást. Nagy előnye ennek a pillangósnak, hogy javítja a talaj nitrogénfixáló képességét, valamint még az ősszel felázott, más célra nem igazán alkalmas területekre is bátran kiszórható tavasszal.

A borsó vetőmag optimális esetben hektáronként 12-15 tonna termést tud adni. A betakarítást követően pedig még egy rövid tenyészidejű kultúra vethető el utána. Nagyon kiegyensúlyozott tápanyagtartalommal rendelkezik és gyors megoldást kínál az esetleges élelmiszerhiányra. A borsó vetőmag beszerzését ugyanakkor érdemes olyan helyen elvégezni, ahol garantált a kiváló minőség. A termekek.sersiafarm.hu weboldalon pontosan ezt kapjuk.

Miként történjen a szarvasmarha takarmányozása?

Kezdő állattartóként elég sok hibát lehet elkövetni, amiket érdemes elkerülni, már amennyiben van erre mód. Ha körültekintően valósul meg a szarvasmarha takarmányozása, abban az esetben az állomány nagyon gyorsan és egészségesen fejlődik. Tévedés azt hinni, hogy csak a magas fehérjetartalmú, tápok segíthetik elő a megfelelő fejlődést, hiszen ha láttunk már egész nap a hegyvidékeken sétáló és legelésző marhát, akkor jól tudjuk mennyire egészséges egyedek találhatóak ott.

A szarvasmarha takarmányozása során a rostokban, vitaminokban gazdag élelmiszer a kulcs a megfelelő fejlődéshez. Ezt az igényt csak olyan növényi alapanyagokkal lehet kielégíteni, amelyek kiváló tápértékkel rendelkező talajon fejlődnek. Természetesen az sem mindegy a szarvasmarha takarmányozása tekintetében, hogy mi a fő cél. A húsmarha nevelés, esetleg a tejmennyiség fokozása, netán a borjak mielőbb leválasztása? Mindezeket vegyük számításba és kellő gondossággal tápláljuk az állatokat!