Ezeket érdemes tudnia a CASCO biztosításról

CASCO biztosítás

Amikor egy szép, új autót vásárolunk, annak célszerű teljes védelmet biztosítani, például CASCO biztosítást kötni rá, hogy megóvjuk lopás, részlopás, törés, totálkár és az elemi kár kockázataitól. Bár ez nem kötelező érvényű biztosítás, mégis érdemes mellette dönteni. Mindenképp érdemes tisztában lennie azzal, hogy a CASCO biztosítás mire terjed ki. Ez a fajta biztosítás ugyanis a felsorolt esetekben nyújt hatalmas segítséget. Új autó vásárlása esetén azonban nem érdemes a szalonban megkötni a biztosítást, mivel az esetek nagy többségében ott mindössze 3-4 ajánlatból választhatunk.

Jobban járunk, ha igénybe vesszük a biztoshely.hu biztosítási portált és felvesszük a kapcsolatot a szakemberekkel. Az említett weboldalon felfedezhető egy CASCO biztosítási kalkulátor is, aminek használatával 12 biztosító ajánlatait hasonlíthatjuk össze 5 perc leforgása alatt. Ha a kalkulátor alkalmazása nyomán meghozza a döntést, a weboldalon 10 percen belül meg is kötheti a szerződést. Akkor szintén jó helyen jár, ha váltani szeretne biztosítót, mert a szakértők ebben is segítenek.

Ez időnként aktuálissá válhat, mivel mindenki a meglévő szerződését 1-2 évente felülvizsgálja. Teszik ezt azért, mert a biztosítók ajánlatai teljes mértékben eltérnek egymástól és amelyik tavaly vagy tavalyelőtt még előnyös volt, az mára változhatott, például túl drága lett. A legjobb ajánlatot a CASCO kalkulátor rendszerben kereshetjük meg. Rengeteg esetben nyújthat jelentős támogatást a biztosítás, tehát mindenképpen célszerű megkötni, akár új, akár használt gépjárműre. Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi pénzt kell kifizetnünk ezért.

A weblapon lehetőségünk van megkeresni a legkedvezőbb ajánlatot, illetve minden szükséges információt megtalálunk azzal kapcsolatban is, hogy pontosan milyen esetekben örülhetünk annak, hogy megkötöttük a biztosítást. Persze mindenki azt kívánja, hogy inkább ne kerüljön sor arra, hogy felhasználja a biztosítását, de az élet szerfelett kiszámíthatatlan, tehát jobb bebiztosítani magunkat.