Csakis a HDMI kábelek jöhetnek szóba

HDMI elosztó

A HDMI megoldások teljesen érthető okok miatt annyira felkapottak, legyen szó a kábelekről, elosztókról vagy kapcsolókról. Manapság a HDMI elosztó az egyik legnépszerűbb és legtöbbet alkalmazott alternatíva a video és audio tartalmak megosztására.

Amikor ennek a megvételére kerül sor, és az ember nem ért annyira hozzá, akkor gondba lehet, mert a felhozatal igen bő és nem épp egyszerű megtalálni azt a HDMI elosztó típust, amelyik beválik. A HDMI egy gyűjtőnév, ami temérdek különböző kábeltípust és csatlakozót, elosztót foglal magába.

Aki pedig nem tudja, hogy mi, mire jó, könnyedén tévútra térhet. A HDMI elosztó és egyéb eszközök tervezői, fejlesztői rájöttek, hogy az analóg technológia, bármennyire is megbízható, nagyon korlátolt. Az igényesebb kép és hanganyagokat külön kábelekkel tudták csak eljuttatni a képernyőre vagy az erősítőhöz, emiatt a kábelezések túl drágának bizonyultak a kép- és hangtechnikai fejlesztések költségéhez képest.

Ezért is volt valami másra szükség, egy olyan megoldásra, amelyik nem is drága, de teljesen megbízható és könnyedén kezelhető. Ekkor született meg a HDMI elosztó, kábel és kapcsoló hármas, ami a mai napig nagyon kedvelt.

A HDMI kábelek először több mint 15 éve jelentek meg, azzal a céllal, hogy egy olyan eszközt garantáljanak, amelyik a DVI-t leváltja és a digitális jelet képes hordozni, zavar- és tömörítés mentesen képes egy kábelen tökéletes videó, audio anyagot szállítani.

A HDMI kábelek fejlesztése, megalkotása mögött nemcsak egy cég állt, hanem több vállalkozás, akárcsak a Silicon Image, Sony, Thomson, Hitachi, Panasonic, Philips és a Toshiba. Mindegyik világhírű vállalat azt akarta, hogy egy jobb megoldást biztosítson az audio és video tartalmak szállítására.

A HDMI kábelek fejlesztése nagyon is sikeres lett olyannyira, hogy az elkészült csatlakozó felület lett az általános szabvány csatlakozó. Miért is annyira jók a HDMI kábelek? Nos, igazából ezek mindent magukba foglalnak. A HDMI képes továbbítani képet és hangot is, nincs szükség több vezetékkel bajlódni, ami esztétikailag is egy nagy pozitívum.