A teniszpálya építésének folyamatai

Strapabíró teniszpálya burkolat

A tenisz már régóta képviseli magát Európában a vezető sportok között, így nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb igény van a pályákra. Alapvetően egy teniszpálya létrehozása rengeteg lépésből tevődik össze, így tisztában kell lennünk azzal, hogy ehhez magas fokú tervezésre van szükség.

Elsőként ki kell jelölni a teniszpálya alapját, majd arra leragasztani a gumiszőnyeget, ezt követően pedig egy különleges anyagot kell a rétegre húzni, ami teljes mértékben lezárja a pórusokat.

Erre főleg azért van szükség, hogy a lefedetlen pályákon a téli hideg ne tudjon semmiféle nyomot hagyni, kárt okozni azokon. A teniszpálya utolsó lépéseként egy 3 rétegből álló akrilt kell felhúzni, ha több színben gondolkodunk, akkor a játéktérre még egy újabb réteget kerül.

Ezeknek az úgynevezett gumi teniszpályáknak rengeteg előnyük van, hiszen környezetbarátnak számítanak azért, mert nem kell rendszeresen locsolni, ellenben a salakpályákkal. Emellett pedig a hidegebb időben sem igényel semmiféle előkészítést a játék kezdete előtt.