A megfelelő rajztábla kiválasztása

rajztábla

Rajzolásnál, festésnél egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szögből nézi a papírt, mivel a kép könnyen torzulhat. A rajztábla éppen ezért válik kötelező termékké, mivel segíti a művészt a munkájában. Nemcsak az alkotási folyamatokat teszi könnyebbé, hanem a szöget is, így végre nem kell a torz méretektől és vonalaktól félni.

De vajon melyik tábla való Önnek? Az első fontos kérdés, hogy hol akarja használni? Nem mindegy, hogy a szabadban készült képeket tervez készíteni, ahová könnyen hordozható rajztábla kell, amit pár mozdulattal fel lehet állítani és el lehet pakolni. Vannak olyan táblák is, amit ölbe lehet rakni, hosszú utazásokra ezek a legjobbak.

Otthoni használatra érdemes a kényelemről gondoskodni, mivel hosszú órákat fog előtte eltölteni. Legyen szó akár műtermi, akár asztali vagy tábori állványról, nagyon fontos a minőségre törekedni. Nem szabad silány anyagból készült darabokat megvenni, mivel a rétegelt fa rajztábla a legjobb. Ha pedig állítható a magassága, akkor még könnyebben személyre szabhatja.