A gasztronómia imádja az agar agar zselésítőt

agar agar

A séfek és szakácsok nagyon szeretnek olyan zselésítő anyagokkal dolgozni, amiket könnyen lehet használni és nemcsak hidegtálakhoz vagy aszpikok készítésére jók, hanem szószok vagy cukrászipari termékek előállítására is kiválóak. Az egyik ilyen remek zselésítő anyag nem más, mint az agar agar, ami kocsonyát jelent és a vörösmoszatokból nyerik ki.

Könnyen tárolható és vegetáriánusok is fogyaszthatják. Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez. Színezhető természetes vagy mesterséges színezékekkel, könnyű, kocsonyás állagot is előállíthatunk vele, de nagyobb mennyiség felhasználásával eljuthatunk a gumiszerű ruganyosságig is.

Az agar agar semleges ízű és színtelen termék, ami 80%-os rosttartalommal rendelkezik és az emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák, mint táplálék kiegészítőt. Az agar agar vizet szív magába az emésztést követően, ettől nő a telítettség érzése. Javasolt sok folyadék mellett fogyasztani, ha étrend-kiegészítőként alkalmazza, hogy ne a szervezettől vonja el azt.