A diabetológia segítséget nyújt a cukorbetegeknek

diabetológia

A cukorbetegség sokakat érint, viszont a legtöbb esetben későn derül ki. A diabetológia a szénhidrát anyagcsere folyamatokat tanulmányozza. Ha felborul a rendszer, akkor olyan tüneteket tapasztalhat, mint például hideg kéz- és lábérzet, látásromlás, nehéz sebgyógyulás. A szakorvos feladata, hogy kiderítse mi áll a háttérben.

Az első vizsgálat alkalmával az állapotfelmérés és a belgyógyászati problémák feltárására koncentrál. Mindezek előtt kikérdezi a beteget azzal kapcsolatban, hogy hányszor és milyen ételeket fogyaszt egy átlagos nap. A diabetológia szakembere táplálkozási és életmódbéli javaslatokat prezentál. Az előírt utasítások betartásával sokat tehet az egészségéért.

Az I-es típusú cukorbetegség nem gyógyítható, viszont inzulinnal mérsékelhető az állapot. A II-es típusú diabétesz a megfelelő mozgással, a helyes táplálkozással, valamint egyes esetekben gyógyszeres kezeléssel visszafordítható. A diabetológia országszerte felkereshető. Válassza azt a klinikát, amelyik a legközelebb található az otthonához!